dijous, 6 de maig del 2010

Alícia al país de les meravelles

Alícia al país de les meravelles, és una obra de literatura infantil creada pel matemàtic, sacerdot anglicà i escriptor britànic Charles Lutwidge Dodgson, sota el pseudònim de Lewis Carroll. El conte explica la història de la petita Alícia que cau per un forat i es troba en un món de fantasia poblat per criatures peculiars i antropomorfes.
L'autor fa una crítica a la societat victoriana de la seva època amb les situacions més absurdes i inversemblants rient-se descaradament de la monarquia anglesa i dels costums de la seva societat.



Autor: Lewis Carroll

Editorial:
Empúries





La novel·la de Carroll ha estat des de la seva realització un dels contes més representats. Trobem pel·lícules de dibuixos animats de la factoria Disney, adapatacions en contes i la gran última estrena portada a la gran pantalla pel director de cinema Tim Burton.






I quina millor manera d'acabar el meu llarg i emocionant viatge que en un món de somni on res és el que sembla i tothom és mig boig? caure per un cau seguint una conillet blanc i adonar-me que tot el que m'envolta és imaginari... potser al final d'aquest trajecte desperti com la Alícia i tots els espais que he recorregut fin el moment no han estat més que un desig amagat de viatjar a terres llunyanes i conèixer món.




Les Cròniques de Nàrnia.

Nàrnia..., un món fred..., una terra que espera el seu alliberament. Quatre nens descobreixen un armari que els serveix de porta d'entrada a Nàrnia, un país congelat en un hivern etern, sense Nadal. Llavors, complint amb unes velles profecies, els nens -juntament amb el lleó Aslan- seran els encarregats d'alliberar el regne de la tirania de la Bruixa Blanca i així recuperar l'estiu, la llum i l'alegria. Nàrnia ,...un món on tot és possible.
Aquesta novel·la és una de les 7 obtres fantàstiques de C.S.Lewis considerades una clàssic de la literatura anglesa.



Autor: C.S. Lewis

Editorial: El grup 62

Traductor:





L'escriptor d'aquesta novel·la fantàstica es solia trobar amb un grup d'amics de la seva universitat d'Oxford, alguns d'ells prominents escriptors com el conegut Tolkien del Senyor dels Anells, amb qui discutia sobre literatura i filosofia. Ells eren els primers a conèixer les seves obres. Aquesta faceta de la seva vida es portà a la gran pantalla amb la pel·lícula de "Terres de Penombra" que ens dóna una idea del que fou a seva vida.

Les seves novel·les sobre Nàrnia han estat portades al cinema amb bastant exactitud respecte l'obra original. Aquí teniu el trailer de la primera entrega:



I després de sortir del món imaginari de la fantàstica illa de Mai més on he passat grans aventures, m'agradaria endinsar-me en un antic armari i de sobte trobar-me dins un fabulós món ple d'animals que parlin, de criatures mitològiques i de bruixes bones i grans reis. Crec que seguiré el meu particular viatge buscant un armari que em porti a terres llunyanes i buscaré el fanal per poder retornar al món real: